PIGMENTOINNIT

Minun tekemistäni töistä näet kuvia Instagramissa @pmubycasabella

Suuri osa kuvista on otettu heti käsittelyn jälkeen, eli lopputulos parantuneena on huomattavasti pehmeämpi ja luonnollisempi, mitä kuvissa. Sinun ei tarvitse tietää etukäteen, mitä tekniikkaa haluat, me löydämme varmasti sopivan vaihtoehdon yhdessä. 

Pigmentointikoulutukset, jotka on suorittanut Casabellan pigmentoinnin ammattilainen Ruth:

4-5.5.24 Shading Eyeliner International Academy Margarita Mishutkina

14.11.23 Swiss Color - ammattilaisten Color X - poistokoulutuksen preppaus (Long Lasting Beauty Oy)

12.11.23 Soft Liner, Sviato Academy

11.11.23 Magic Shading, Sviato Academy

10.11.23 Aquarelle lips Masterclass, Sviato Academy

04.02.23 Ammattilaisten Microblading- tekniikkapäivä / Anna Sinervirta, Long Lasting Beauty Oy

14.01.23 Kulmien kestopigmentointi varjostekniikalla - kurssi / Anna Riski

15.01.23 Silmien kestopigmentointi varjostekniikalla - kurssi / Anna Riski

12.06.22 Master Class Eyeliner (Snezana Pavljuk, Charme Studio)

08.04.22 Kestopigmentointi ja microblading väriteoria (SwissColor)

26.03.22 Ammattilaisten väriteoria ja pigmenttioppi (PTBrows)

11/2021 VIP Pro Brows Nano Microblading, Combo, Puuteri ja Microblading tekniikat (PTBrows) - yksityiskoulutus

11/2020 Ammattilaisten yhdistelmätekniikkapäivä (Long Lasting Beauty Oy)

09/2020 Swiss Color - ammattilaisten Color X - poistokoulutus (Long Lasting Beauty Oy)

09/2020 Powder-tekniikkakoulutus (Long Lasting Beauty Oy)

10/2019 Fashion Eyeliner-tekniikkakoulutus (Long Lasting Beauty Oy) - yksityiskoulutus

04/2019 Old PMU Correction Training (MdB Esthetique Academy CEO) - yksityiskoulutus

04/2019 Rejuvi Tattoo Removal / Professional Esthetic Training Program (MdB Esthetique Academy)

03/2019 Powder Eyebrows Training (MdB Esthetique Academy CEO) - yksityiskoulutus

03/2019 Eyeshadows Training (MdB Esthetique Academy CEO) - yksityiskoulutus

06/2018 Microblading tekniikkakoulutus (Long Lasting Beauty Oy)

03/2017 Microblading peruskoulutus 2 kpl (Long Lasting Beauty Oy)

Itse rakastan ja suosittelen monestakin eri syystä koneellista pigmentointia. Se on iholle hellävarainen ja pysyvyys on hyvä. Se ei kuitenkaan ole yhtä pysyvä kuin tavallinen tatuointi ja se haalistuu tekniikasta ja ihotyypistä riippuen 2-3 vuoden kuluessa merkittävästi.

Kestopigmentointi tai microblading käsittely on hyvä ratkaisu, jos olet allerginen meikeille, koet meikkaamisen hankalaksi, ikänäkö alkaa haitata tai et voi jostain muusta syystä käyttää meikkiä. Se tarjoaa mahdollisuuden näyttää huolitellulta ja edustavalta sekä piristää kasvojen ilmettä myös ilman meikkiä, jopa urheillessa. 

Ennen kaikkea kestopigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää ja nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja. Kestopigmentoinnin tekemisessä käytämme kertakäyttöisiä steriilejä neuloja, sekä nimenomaan tähän tarkoitukseen valmistettuja uuden REACH asetuksen mukaisia pigmenttejä. Pigmenttiväri viedään ihon pintakerroksen alle tatuointikynän kaltaisella laitteella. Käsittely kestää yleensä 2-2,5 tuntia ja se ei satu, mutta saattaa alkuun vähän tuntua. Ensimmäisen kierroksen jälkeen voimme käyttää puudutusainetta. Suosittelemme aina kahta käsittelykertaa eli vahvistuskäyntiä n. 8 viikon kuluttua parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Ennen varsinaisen pigmentoinnin tekemistä työ suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja suunnitelma piirretään iholle ihokynällä, samalla valitaan toivottu malli esimerkiksi kulmakarvojen muodolle. Kestopigmentointi tehdään pysyvällä värillä vasta kun asiakas on hyväksynyt mallin.

Varaudu ennen hoitoa:

• 2pv ennen pigmentointia tulee lopettaa antibioottien käyttö eikä saa käyttää alkoholia (antibiootti voi vaikuttaa pigmenttien pysyvyyteen ja alkoholi voi ohentaa verta, jolloin verenvuoto lisääntyy ja paraneminen hidastuu) 


• Solariumissa ei myöskään kannata käydä, koska se voi kovettaa ihoa. Näin pigmentit eivät välttämättä pääse tarpeeksi syvälle


• Noin viikko tai kaksi kannattaa välttää kulmakarvojen nyppimistä


• Voit tulla meikattuna, jotta näemme, millaisista kulmista tykkäät. Toimenpiteessä käytetään puudutusainetta, joten mainitsethan, jos olet allerginen seuraaville: lidokaiini, prilokaiini, benzokaiini, tetrakaiini, adrenaliini (epinefriini).

PS. Emme tee käsittelyä alaikäisille

Seuraavat seikat saattavat estää kestopigmentoinnin ottamisen (kontraindikaatiot):

•Jos sinulla on jokin krooninen sairaus (esim. diabetes, munuais- tai maksasairaus, syöpä, sydänsairaus, rytmihäiriö jne.), voimme tehdä käsittelyn vain lääkärin luvalla

•Jos sinulla on viruksen tai bakteerin aiheuttama infektio (esim. influenssa, Hepatiitti B, HIV, tuberkuloosi)* Jos sinulla on käytössäsi Roaccutan vai vastaava isotretinoiini-lääkitys, Roaccutanin jälkeen tulisi odottaa puoli vuotta ennen pigmentointikäsittelyä, ihon arpeutumisvaaran vuoksi

•Peniciliinin käyttö (heikentää pigmentin tarttumista ihoon)

•Verenvuototauti tai verenohennuslääkitys (jos tasapainossa ja lääkärin lupa, voimme tehdä)

•Ethän tule sairaana (kuume, flunssa, palelu jne.)

•Jos sinulla on taipumusta keloidiarpiin

•Jos olet raskaana tai imetät (synnytyksen jälkeen odotettava 3kk, vaikka et imettäisikään. Itse pigmentoinnin teko on turvallista ja tuotteet, joita käytämme ovat turvallisia, mutta tutkimustulosta tästä ei juurikaan ole.)

•Odota ainakin 2 viikkoa silmätulehduksen jälkeen, mikäli olet tulossa eyeliner-käsittelyyn

•Mikäli haluat silmien eyeliner-käsittelyn ja olet käyttänyt ripsiseerumia, on odotettava 6 kk ennen pigmentoinnin tekoa

•Jos olet allerginen jollekin tuotteen ainesosalle

•Jos olet saanut sädehoitoa alle 1,5 vuotta ennen kestopigmentointia

•Mustelma tai turvotus käsiteltävällä alueella

•Ruusufinni käsiteltävällä alueella

•Jos käsiteltävän alueen iho on tulehtunut (akne, ihottuma yms.)

•Kaikista rokotteista on pidettävä vähintään neljä päivää väliä, mielummin jopa viikko ennen pigmentointien tekoa. Pigmentoinnit tulisi taas tehdä jopa n. 2-4 viikkoa rokotetta aikaisemmin, koska rokotteet vaikuttavat voimakkaasti immuunijärjestelmään

KOTIHOITO-OHJE KESTOPIGMENTOINTI /MICROBLADING ASIAKKAALLE

MUISTA, ETTÄ LOPPUTULOS ON VALMIS VASTA VAHVISTUSKÄSITTELYN PARANNUTTUA JA PARANTUNUT LOPPUTULOS NÄKYY VASTA 4-6:n VIIKON PÄÄSTÄ KÄSITTELYSTÄ!

•Seuraavat kaksi päivää pigmentti on kaikista tummimmillaan, joten älä säikähdä. Kulmien lopullinen väri ei muutu tummemmaksi, kuin mitä se oli hoidosta lähtiessäsi. Väripigmentti haalistuu toimenpiteen jälkeen, kun kulmat alkavat parantua.

•Seuraavaan 24 tuntiin et saa koskea, kastella etkä laittaa käsitellylle alueelle mitään voiteita tai kosmetiikkaa. Jos kudosnestettä nousee vielä ihon pinnalle ensimmäisten 24 tunnin aikana, painele se kuivaksi hieman kostutetulla puhtaalla pumpulilapulla.


•24h toimenpiteen jälkeen voit käydä suihkussa, vältä kuitenkin shampoon ym. joutumista hoidetulle alueelle. Kuivaa käsitelty alue kastumisen jälkeen aina painelemalla, älä hankaa. Suojaa alue auringossa.


•Vuorokauden jälkeen kannattaa puhdistaa käsiteltyä aluetta vedellä 2-5 kertaa päivässä painelemalla kostealla, puhtaalla pumpulilapulla. Älä käytä saippuaa tms. Kuivaa painelemalla.


•Vältä alueen voimakasta kastelua sekä hikoilua pigmentoinnin laitosta seuraavat 7 päivää.


•Rupea kehittyy käsitellylle alueelle tulevina päivinä ja väri muuttuu tummemmaksi, tämä on normaalia.


•Mahdollista paranemisvaiheessa olevaa hilseilevää ihoa ei saa raapia, rapsuttaa, hangata, liottaa tai nyppiä pois. Kulmia saa meikata vasta kun rupi on irronnut itsestään pois. Ruven pois rapsuttaminen estää pigmentin jäämisen kudokseen ja lopputulos on epätasainen. Myös iho saattaa vaurioitua.


Pysyvä lopputulos on jopa 40% vaaleampi, kun ensimmäisen 48h aikana.

ERITYISTÄ HUOMIOITAVAA (seuraavat 10 päivää pigmentoinnista):

•Älä käytä muita kosmeettisia tuotteita pigmentoidulla alueella (paitsi hoitovoidetta vain tarvittaessa). Varo myös meikkivoiteen ja puuterin levittymistä alueelle.

•Älä käytä alueella myöskään saippuaa tai öljyjä.


•Älä raavi tai hankaa pyyhkeellä käsiteltyjä alueita.


•Alue voidaan kevyesti taputella kuivaksi kastumisen jälkeen. Rupi irtoaa itsestään.


•Muista mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin väri kestää iholla.


•Et saa käydä solariumissa ja sinun tulee välttää suoraa altistumista auringolle, koska molemmat saattavat aiheuttaa alueen hyperpigmentoitumista (maksaläiskää). Auringossa kulmat voit suojata esim. lippiksellä.


•Uimahalli, kylpeminen ja saunominen. Näitä olisi syytä välttää ihon uusiutumisprosessin ajan (noin 10päivää, tai kun kaikki "rupi" on lähtenyt).


•Älä missään nimessä kuori käsiteltyä aluetta.


•Vältä kaikkia kasvoihin kohdistuvia toimenpiteitä, ripsipidennysten laitto, kasvohoidot, hieronnat jne.

Pyydämme asiakasta allekirjoittamaan vastuuvapautuslomakkeen liikkeessämme ennen hoitoa sekä noudattamaan edellä mainittuja hoito-ohjeita. Muistathan siis, että ohjeita noudattamalla & oikein varautumalla kulmat parantuvat nopeasti ja jälki pysyy hyvänä.

Soita tai laita sähköpostia, jos herää kysymyksiä!

-Ruth